Kam umístit bezpečnostní kamery, aby zloději neměli šanci

19. 03. 2021

Pokud si pro větší zabezpečení svého domu pořizujete inteligentní kamerový systém, děláte správně. Ani sebelepší kamera na světě ale nesplní svůj účel, když ji umístíte na špatné místo. Váš chytrý hlídač by například neměl chybět nad hlavními vchodovými dveřmi nebo u zadního vstupu.

Volíte umístění pro bezpečnostní kamery náhodně a podle vlastního pocitu? V tomto případě doporučujeme vsadit spíš na dlouhodobou statistiku. Ta vám prozradí, kudy mají zloději do domu nejčastěji namířeno.

Hlavní vchod střežte jako oko v hlavě

Ač to může překvapit, nejvíce zlodějů se na lup vydává běžnou cestou: 34 % z nich vsadí na hlavní vchodové dveře. Pokud byste chtěli vybrat jedno jediné místo kolem domu, na kterém by bezpečnostní kamera neměla chybět, pak rozhodně tady.

Při instalaci kamery myslete na to, aby byla umístěná dostatečně vysoko. Snížíte tak riziko, že ji záškodník odpojí nebo dokonce zničí.

Hlavní vchodové dveře do domu

Pozor na „zadní vrátka“

Část lupičů, konkrétně 22 %, spoléhá na to, že zadní vchod je mimo dozor majitele domu. A bohužel mají často pravdu. Při rozmísťování kamer tedy zadní vchod rozhodně nevynechejte, stejně tak zvažte jejich instalaci ke všem bočním vstupům do obydlí.

Zadní vchod u domu

Skrytá okna představují riziko

Chránit všechny vstupní dveře bohužel nestačí. Zloději jsou čím dál mazanější a obratnější, takže do domu zvládnou proklouznout také oknem, a to i menším. Až 23 % lupičů si pro nelegální návštěvu vybírá okno, které je skryté před zraky lidí na ulici nebo před sousedy. Předejděte těmto vychytralým jedincům a umístěte kamery i zde.

Opět nezapomeňte kamery umístit tak, aby na ně cizí lidé snadno nedosáhli.

Okno domu

TORLIN hlídá celé okolí domu

Když kamerami osázíte hlavní i další dveře a riziková okna, z hlediska statistik jste před zloději zhruba na 80 % ochráněni. Chcete-li mít maximální klid na duši, povolejte do akce inteligentní kamerový systém TORLIN.

Někdy lupiči zkouší jít oklikou a do domu se dobývají přes garáž. TORLIN hlídá celý perimetr kolem domu a lupiči nedá ani tu nejmenší šanci se nepozorovaně přiblížit. Jakmile spatří něco podezřelého, ihned vám dá vědět.

Snímání nebezpečí v okolí domu

Kolik kamer potřebujete?

Jednu, dvě nebo rovnou šest? Možná jste se při čtení těchto rad snažili dopočítat, kolik kamer pro zabezpečení domu potřebujete. Univerzální odpověď neexistuje, záleží na typech bezpečnostních kamer i na jejich rozmístění.

Kontaktuje nás a rádi vám zdarma navrhneme nejlepší možné řešení na míru vašemu domu.