TORLIN - z hospody až k umělé inteligenci

27. 11. 2020

Jsme dva kamarádi, Tomáš a Honza, a díky TROLINu si plníme naše sny! Na zelené louce jsme vytvořili technologický projekt, který dnes úspěšně poskytuje zabezpečovací kamerové systémy.

Možná se ale ptáte, kde mohla v české kotlině vzniknout firma pracující s umělou inteligencí a neuronovými sítěmi. Odpověď je velmi jednoduchá…

Studentský sen ukrytý v pivě

Snad každý „študácký“ sen o velkém byznysu vzniká na jediném dokonale inspirujícím místě – v hospodě. Oba jsme studovali na VUT v Brně a jako spolubydlící jsme spolu strávili spoustu času. Už jako zelenáči jsme začali nad „zlatavým mokem“ plánovat vytvoření technologického projektu, v kterém bychom zužitkovali roky studia na technické škole.

Skutečný život přináší potřeby

Studium jsme úspěšně dokončili a život se nám posunul. V době, kdy jsme už neměli čas na hospody, ale věnovali jsme se vlastním rodinám a práci, se stal Honza provozovatelem maloobchodních prodejen. Potřeboval ucelené a funkční řešení kamerového systému na všechny své provozovny. Chtěl mít přehled o počtu příchozích zákazníků, aby mohl použít data například k výpočtu prémií pro své zaměstnance.

Od koníčku k umělé inteligenci

Projekt tedy vznikl primárně pro vlastní účely. Po určitě době se ale přetavil do velkého koníčku, který nám bral více a více času. Systém jsme odladili tak, že fungoval v retailu perfektně. Díky skvělým výsledkům a jeho bezproblémové přenositelnosti jsme se věděli, že bude stejně dobře pracovat i v dalších odvětvích. Ale náš cíl byl ještě vyšší – přinést zabezpečovací kamerový systém s umělou inteligencí do každého domu, firmy či obchodu.

Jsme pyšní nejen na své děti

Název TORLIN vznikl ze spojení slov našich dětí – Honzovi se totiž v době vzniku systému narodil syn Viktor a Tomášovi druhorozená dcera Linda. Díky neúnavné práci se nám podařilo vybudovat poctivou českou firmu se smysluplným konceptem. To, co se zpočátku zdálo jako lehkovážný sen dvou studentů nad nedopitým pivem, se stalo realitou, na kterou jsme oba pyšní.

Předběhli jsme konkurenci

Jsme na trhu více než 4 roky a víme, že v mnoha ohledech jsme předčili konkurenci. Naše firma TORLIN působí v odvětví maloobchodních provozů, střežíme komerční prostory i rodinné domy. Náš systém dokáže pomocí kamer rozpoznat SPZ nebo změřit teplotu. Poskytujeme zpět data, která vám ulehčí práci a poskytnou potřebné bezpečí.

Chcete si nás vyzkoušet? Napište nám vaše požadavky právě teď a my vám zdarma vytvoříme cenovou nabídku na kvalitní bezpečnostní systém.

Tomáš a Honza
zakladatelé projektu TORLIN

Váš život může být už dnes nejen bezpečnější, ale i úžasně komfortní.